De palletiseerrobot

Steeds meer wordt tegenwoordig gebruikgemaakt van robotica om productieprocessen te verbeteren. Ook Willems blijft hierin niet achter en ontwikkelt zich continu op het gebied van verpakkingsmogelijkheden. Naast de verschillende soorten machines, waaronder persen en baalverpakkingsmachines, produceert Willems ook de palletiseerrobot, ook wel robot palletiser. Deze robot is dé oplossing voor klanten die voorzien willen worden in een volledig geautomatiseerd palletiseersysteem voor stapelen van balen, zakken, dozen, pallets et cetera.

Oplossing voor verpakken en palletiseren

Het volledig automatiseren van de verpakkings- en palletiseerprocessen middels palletiseerrobots zal op termijn een enorme kostenbesparing zijn. Ook is het een zeer precieze en snelle manier om uw pallets veilig en efficiënt te laden zonder gebruik van menselijke handen.  Via bandtransporteurs worden de goederen naar de robot getransporteerd. Daarnaast is de robot zo ontwikkeld dat deze probleemloos om kan gaan met verschillende soorten pakketten. De Willems robot palletiser beschikt over een capaciteit tot 1200 stuks per uur.

Voordelen Willems palletiseerrobots

Het gebruik van palletiseerrobots kent vele voordelen. Door het gebruik van een palletiseerrobot wordt het verpakkingsproces volledig geautomatiseerd, wat resulteert in een afname van de hoeveelheid in te zetten personeel. Daarnaast is de robot eenvoudig aan te passen aan de wensen van de klant en heeft een deze zeer hoge precisie in combinatie met lage onderhoudskosten. De machine kan tot wel 1200 eenheden per uur verwerken en binnenin de machine is extra ruimte voor het opslaan van lege pallets. Ook is de machine erg compact, waardoor deze relatief weinig ruimte in beslag neemt. Als u op zoek bent naar een betrouwbare, flexibele en kosteneffectieve oplossing voor uw productie-, verpakkings- en palletiseerprocessen, bent u bij Willems aan het juiste adres. Bel gerust voor meer informatie over onze robotlijn.

  • Betrouwbaar, we doen wat we beloven
  • Kwaliteit, het leveren van degelijke machines
  • Efficiënt, de performance van onze machines
Demo aanvragen

Ook uw product kunnen we verpakken!

Test uw eigen pallets op onze demo stretchhood machine in onze showroom.
Demo aanvragen